Sajtóanyagok

Rövid ismertető I.

Swing_swing_sajto

A bélyegképre kattinva, a kép nagyobb

felbontásban is letölthető.

Veszprém zenei életének immár 24 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor, és műsorát erre építve a teljes XX. századot felölelve mutatja be a legnépszerűbb zeneszerzők, előadók dalait. A zenekar tagjait az együtt zenélés öröme és érdekessége hozta és tartja össze, amelyek alapja, hogy a műfaji kötöttségeket és a játék szabadságát ötvözve mindig képes a megújulásra, a teremtésre, legyen szó komponált többszólamúságról vagy éppen improvizációkról.

"How my heart is singing, while the band is swinging" - szól a dal, és reméljük közönségünkből is sokan ezzel az érzéssel fogják hallgatni műsorunkat.

A zenekar bemutatása

Swing-swing sajtó

A bélyegképre kattitva a kép nagyobb

felbontásban is letölthető.

A Swing-swing együttes amatőr együttes abban az értelemben, hogy a zenekar mindegyik tagjának van civil foglalkozása is. A jazz, a zene szeretete az a közös pont, amely az élet különböző területén tevékenykedő tagokat egy csapattá kovácsolta össze:

A zenekar tagjai:

Bankó Mónika - ének

Dely Viktória - ének

Kapor Ágnes - ének

[Bélafi László - ének, szaxofon],

Gömbös Károly - zongora

Nagy Ferenc - nagybőgő

Palkovics György - dob

Szakács Tibor - trombita

Vonderviszt Lajos - zongora, többszólamú feldolgozások

Az együttes így vall magáról:

"Ha valamiért szeretünk zenélni,és valamiért szeretnek minket hallgatni, az biztosan az élő zene varázsa, amely miatt soha semmi nem történik meg kétszer ugyanúgy, és soha nem történik semmi úgy, ahogy azt előre megbeszéljük."

Rövid ismerető II.

Swing_swing sajtó

A bélyegképre kattintv a a kép nagyobb

felbontásban is letölthető.

Bár a zenekar neve a klasszikus jazz fénykorára és minden eddigi irányzatot túlélő stílusára utal, repertoárjuk kiterjed a 10-es évektől napjainkig terjedő időszak szórakoztató- illetve tánczenéire, amelyek elsősorban Luis Armstrong, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Stan Getz, Astrud Gilberto illetve Diana Krall előadásában váltak ismertté. Így a swingek és balladák (slow-k) mellett játszanak bossa-novákat, szambákat, bigineket, boogie-kat, rumbákat, tangót vagy adott esetben angol keringőt is. (Persze az alapokhoz hűen mindezt megfűszerezve egy kis improvizációval.) Néhány név a kedvenc zeneszerzők közül: Tom Jobim, Fényes Szabolcs, Duke Ellington, George Gershwin, Irving Berlin, Cole Porter, Ernesto Lecuona, Benny Goodman, Jerome Kern, Harold Arlen)

Képgaléria

Tánc Tánc Tánc

Zenei kínálat

A klasszikus bárzene, tánczene és a jazz határterületén mozogva szeretnénk feleleveníteni a 20-as évektől napjainkig terjedő időszak kedvelt és színvonalas szórakoztató zenéjét.

Hozzánk forduljon, ha szeret klasszikus könnyűzenét hallgatni, vagy szeretne vendégeivel egy kellemes estét eltölteni!

Kapcsolat

Vonderviszt Lajos, zenekarvezető

Cégnév: Vonderviszt Lajos ev.
Cím: 8200 Veszprém, Kiskőrösi u. 111.
Mobil: + 36 20 42 42 304
E-levél: szervezes@swing-swing.hu